Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Ο ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ ΑΡΧΑΪΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΥΠΟ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑ

-------ЭЄ-------

ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ Της ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΑΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΩΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΑ....

Να διασωθεί ο ναός της Αφροδίτης στην Θεσσαλονίκη!

Ένα εκπληκτικής ομορφιάς αρχαίο μνημείο, ο Ναός της Αφροδίτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κινδυνεύει να μπαζωθεί!

Η κινητοποίηση όλων είναι αναγκαία!

Αναπαράσταση του Ναού της Αφροδίτης κατά τους πρώτους μ.Χ. αιώνες

Σε ποιο σημείο της πόλης βρίσκεται ο Ναός
Στην πλατεία Αντιγονιδών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Ακριβώς κάτω από αυτήν και σε ένα διπλανό, άδειο μέχρι σήμερα οικόπεδο, βρίσκεται θαμμένος ο εκπληκτικός αρχαιοελληνικός Ναός της Αφροδίτης, ένα σπάνιο εύρημα του 6ου αι. πΧ που μεταφέρθηκε στην πόλη από την Αίνεια, την πόλη που ίδρυσε ο Αινείας έξω από τη Μηχανιώνα.
Πότε και πώς ανακαλύφθηκε ο ναός;
Ο υστεροαρχαϊκός ναός, αφιερωμένος στη Θεά Αφροδίτη, ήταν γνωστός από τα διάσπαρτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ιωνικά αρχιτεκτονικά μέλη του, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την εκσκαφή των θεμελίων που έγινε το 1936 για την ανέγερση διώροφης οικοδομής στο οικόπεδο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κρυστάλλη και Διοικητηρίου.
Η περιοχή που τώρα πια ονομάζεται Διοικητήριο ήταν γνωστή στους ρωμαϊκούς χρόνους της πόλης ως περιοχή των ιερών, αφού εκεί ήταν συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι ναοί και ιερά..
Το 2000 με την ευκαιρία της κατεδάφισης της διώροφης οικοδομής σε οικόπεδο που βρίσκεται στην πλατεία Αντιγονιδών, πραγματοποιήθηκε ανασκαφή από την αρχαιολόγο Α.Τασιά, η οποία ξανάφερε στο φως την κρυμμένη πλούσια ιστορία της πόλης. Αποκαλύφθηκε τότε το ανατολικό τμήμα της κρηπίδας του συγκεκριμένου ναού, αγάλματα των ελληνορωμαϊκών χρόνων και πλήθος θραυσμάτων αρχιτεκτονικών μελών. Οι κίονες του ναού οι οποίοι φθάνουν τα 7 μέτρα σε ύψος, όπως και πολλά από τα ευρήματα, χάρη και στις προσπάθειες των αρχαιολόγων της ΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και των υπευθύνων του Αρχαιολογικού Μουσείου, εκτίθενται σήμερα σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης.
Η αξία του μνημείου
Όπως ανέφερε στη δημοσιογράφο Στελίνα Μαργαριτίδου ο αρχιτέκτονας αρχαιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ, κ. Γιώργος Καραδέδος:
«Πρόκειται για ένα εύρημα μοναδικό στο είδος του, μεγάλο μέρος του οποίου εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το ύψος των κιόνων του φθάνει τα επτά μέτρα και όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν υπό τις παρούσες συνθήκες μέσα σε μια αίθουσα μουσείου να εκτεθούν έτσι ώστε να αναδεικνύεται το ακριβές μέγεθός του. Γνωρίζουμε ότι ο υπόλοιπος ναός συνεχίζει δυτικά κάτω από το οδόστρωμα της οδού Διοικητηρίου και της πλατείας Αντιγονιδών. Η αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία του ναού είναι μεγάλη και η εικόνα του μπορεί να βελτιωθεί, ειδικά εάν σκεφτεί κάποιος ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα αποτελούν μόνο το ένα τρίτο αυτών που μπορεί να προκύψουν από την ανασκαφή»
Πώς προέκυψε το πρόβλημα της κατάχωσης
Η αρχική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, λίγο μετά την ανασκαφή του μνημείου, ήταν να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται και να προχωρήσει η ανάδειξη του ναού που χαρακτηρίστηκε σπάνιο μνημείο, με τεράστια ιστορική, αρχαιολογική και καλλιτεχνική αξία. Αργότερα η απόφαση αυτή αναθεωρήθηκε και αποφασίστηκε να διατηρηθεί στο υπόγειο της υπό ανέγερση πολυκατοικίας. Πριν από δύο χρόνια η τύχη του ναού συζητήθηκε και πάλι στο ΚΑΣ και δόθηκε θετική γνωμοδότηση για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, το ζήτημα όμως έκτοτε «πάγωσε».
Το θέμα της απαλλοτρίωσης, μετά από ένσταση των ιδιοκτητών του οικοπέδου, επρόκειτο να συζητηθεί στις 13/4 σε συνεδρίαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία όμως αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας για μετά τις γιορτές. Αν η απαλλοτρίωση απορριφθεί και η ένσταση γίνει δεκτή, ο ναός θα μπαζωθεί!
Ενδιαφέρουσα πρόταση από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ
Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική πρόταση σύμφωνα με την οποία η πλατεία Αντιγονιδών διαμορφώνεται σε δύο επίπεδα, το σημερινό και το αρχαίο, επιτρέποντας την αναστήλωση και ανάδειξη του μνημείου χωρίς να θιγεί η λειτουργία της πλατείας.
Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού για το θέμα κατέθεσε η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κα Χρύσα Αράπογλου:

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΗΣ ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ:

Αν σκοπεύει να προχωρήσει στην άμεση απαλλοτρίωση του οικοπέδου ώστε, μέσω της ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής πρότασης του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ, να ανασκαφεί και να αναστηλωθεί ο υστεροαρχαϊκός ναός και να αποτελέσει ένα στολίδι για την πόλη".












--------------------------------------------------------------------------------






--------------------------------------------------------------------------------

Χρησιμοποιείτε Yahoo!
Βαρεθήκατε τα ενοχλητικά μηνύ ματα (spam); Το Yahoo! Mail διαθέτει την καλύτερη δυνατή προστασία κατά των ενοχλητικών μηνυμάτων
http://login.yahoo.com/config/mail?.intl=gr
--
This message has been scanned for viruses and
dangerous content by MailScanner, and is
believed to be clean.

No virus found in this incoming message.
Checked by AVG - www.avg.com
Version: 8.5.287 / Virus Database: 270.12.4/2077 - Release Date: 04/23/09 19:21:00

Κυριακή 12 Απριλίου 2009

ΚΛΙΝΤΟΝ - ΟΜΠΑΜΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ:

 

Η Τουρκία προς το απόγειο και η Ελλάδα; Στο υπόγειο…

Του Μ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
 
 
 
Oι επισκέψεις Κλίντον και Ομπάμα στην Άγκυρα φωτίζουν εκτυφλωτικά πλέον την πλήρη χρεοκοπία της ελλαδικής «εξωτερικής πολιτικής» - της οποίας τα θλιβερά κατορθώματα και χαρακτηριστικά η στήλη αυτή καταγράφει από εξαετίας. 
 

Σηματοδοτούν τη χειραφετηση της Τουρκίας από παραδοσιακό εντολοδόχο της Ουάσινγκτον στον δρόμο της Ρωσίας και των πετρελαίων της Μέσης Ανατολής, σε αυτόνομη περιφερειακή δύναμη, της οποίας επιδιώκεται η συνεργασία. Οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης για την Ελλάδα (με τα μυαλά που κουβαλάει η ηγεσία της) θα γίνονται ολοένα οδυνηρότερα αισθητά.

Κορυφαίος τούρκος σχολιαστής, οξύς πολέμιος του Ερντογάν, ο Γιουσούφ Κανλί της «Χουριέτ» (εφημερίδας υπό διωγμόν), έγραφε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα: «Κανένας από τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας δεν θα μπορούσε και στα πιο τρελά όνειρά του να δει την Κλίντον να έρχεται στην Άγκυρα για να δώσει μιαν απροσδόκητη και ισχυρή στήριξη στις εκκλήσεις της Τουρκίας να τερματιστεί η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων. Και για να υψώσει την αυλαία σε μια νέα εποχή των τουρκοαμερικανικών σχέσεων, αναγγέλλοντας ότι η Τουρκία θα είναι μια από τις χώρες που θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος Ομπάμα στην ευρωπαϊκή περιοδεία του».

Από τις 2 ως τις 7 Απριλίου ο αμερικανός Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λονδίνο, το Στρασβούργο, την Πράγα και την Άγκυρα. Οι τρεις πρώτοι σταθμοί του είναι για διεθνείς Διασκέψεις Κορυφής (Ομάδα των 20 ή G 20, NATO και ΕΕ). Μόνο η επίσκεψη στην Άγκυρα είναι για διμερείς σχέσεις και «ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

Πώς έφθασε η Τουρκία στη σημερινή της αναγνώριση ως αξιοσέβαστης δύναμης της οποίας επιζητείται (με ανταλλάγματα) η βοήθεια σε αμερικανικά αδιέξοδα και πώς έφθασε η Ελλάδα σε εικοσάλεπτη επισκέπτρια (με εισιτήριο ΟΑΣΕ) και με το μάτι της Κλ ίντον στο ρολόι της; Στρατηγική θέση είχαν και οι δύο (πριν η Ελλάδα χάσει στο Αιγαίο), τα ίδια και οι δύο οικονομικά χάλια (η Άγκυρα παζαρεύει με το Διεθνές Οικονομικό Ταμείο) και επιπλέον η Τουρκία έχει την κουρδική πληγή και τον αρμενικό εφιάλτη. Τα αντίστροφα πεπρωμένα - προς την κυριαρχία και την υποτέλεια - προκαθορίστηκαν από αντίθετα χαρακτηριστικά, νοοτροπίες και πρ κτικές.

Συντριπτικές συγκρίσεις μεθόδων

Στην επιβεβλημένη από γεωγραφία και ιστορία συνεχή σύγκριση Τουρκίας και Ελλάδας εξέχουν μεταπολεμικά τα εξής βασικά χαρακτηριστικά:

Από τη μια η ύπαρξη υψηλών εθνικών στόχων και η αμετακίνητη από συγκυριακές αντιξοότητες συνεχής επιδίωξή τους. Και από την άλλη η ευδαιμονική επανάπαυση στις πανάκειες της ευρωπαϊκής αλλη λεγγύης και της παγκοσμιοποίησης. 

Η συντήρηση και τόνωση του πατριωτικού φρονήματος - και η συστηματική αποδυνάμωση, η καταφρόνηση και ο στιγματισμός του.

Το κυρίαρχο αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας στη συμπεριφορά όλων των παρατάξεων - και ο ενδημικός, διαχρονικός ραγιαδισμός της πολιτικής και πνευματικής «ελίτ».

Η σοβαρότητα των πράξεων - και η γελοιότητα των φανφαρονισμών.

Στην Τουρκία οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως βασικό έρεισμα της εθνικής πολιτικής (παρά το αντιδημοκρατικό αλλά ουδέποτε εθνοφθόρο μητρώο τους), περιβάλλονται από θώρακα πάνδημου σεβασμού και στελεχώνονται από τους αριστείς στα σχολεία της χώρας. Στην Ελλάδα είναι αντικείμενο μικροπολιτικού μειοδοτικού διαγωνισμού και πεδίο λεηλασίας.

Στην Τουρκία η διπλωματική υπηρεσία εποικοδομεί σε μια μακρά παράδοση παιδείας, ευελιξίας και επιτηδειότητας και στελεχώνεται από τα λαμπρότερα πνεύματα, προσηλωμένα στην υπηρεσία του έθνους. Επικεφαλής της τίθεται πάντοτε υπουργός με αντίστοιχα προσόντα. Στην Ελλάδα αποτελείται από καριερίστες δημόσιους υπαλλήλους, διαγκωνιζόμενους για την εύνοια του εκάστοτε υπουργού (και συχνά της αυλής του), οποίος επιλέγεται με κριτήρια εσωκομματικής ισορροπίας και είναι εστιασμένος στις προσωπικές του στοχεύσεις. Έτσι, στην Τουρκία τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας προγραμματίζουν, ζυγίζουν και ενεργούν βάσει παγίου στρατηγικού σχεδίου και στη συνέχεια επιδίδονται με επιτυχία στη μεταμφίεση του μαύρου σε άσπρο. Ενώ στην Ελλάδα, ασυντόνιστα και αμήχανα, τρέχουν να μαζέψουν τα σπασμένα και να κρύψουν από τους ψηφοφόρους τη ζημιά. 

Στην Ελλάδα το μεγάλο εθνικό σχέδιο (το «όραμα», κατά τη κούφια ρητορική) έχει υποκατασταθεί από διαδοχικούς χάρτινους, διάτρητους στόχους, με υποθετικές μαγικές ιδιότητες: την ένταξη στην ΕΟΚ και αργότερα στην ΟΝΕ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την αντιμετώπιση της κρίσης και την… κατάργηση της αμερικανικής βίζας. Και επίσης με φανφαρονισμούς που επιστρέφουν σαν μπούμερανγκ: «Το Αιγαίο είναι ελληνική λίμνη», «Θα εποικίσουμε (!) τις βραχονησίδες», «Ενιαίο αμυντικό δόγμα» (Ελλάδας - Κύπρου), « Ηγεμονική δύναμη στα Βαλκάνια», «Στρατηγικός σύμμαχος»…

Η Τουρκία επιβάλλει και στα αρμενικά σχολεία την προβολή ντοκιμαντέρ με τις «σφαγές που διέπραξαν οι Αρμένιοι κατά τούρκων αμάχων». Και η Ελλάδα έχει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας καθηγητή που καταλόγισε στον Κολοκοτρώνη γενοκτονία και υποστήριξε βιβλίο για τον εξωραϊσμό Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μετέφρασε τη σφαγή της Σμύρνης σε συνωστισμό.

Οι αντιθέσεις στο πρακτικό πεδίο

Αντίθετες ψυχολογίες, νοοτροπίες και μέθοδοι πραγματώθηκαν ενδεικτικά στα εξής:

Η Τουρκία το 1955, με υποκινούμενα στίφη, κακοποιεί έλληνες αξιωματικούς στο ΝΑΤΟ και τις οικογένειές τους, σκοτώνει και καταστρέφει τις περιουσίες των ομογενών (που είχαν απομείνει από τα πογκρόμ του Παγκοσμίου Πολέμου) και εκτοπίζει δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα. Το 1964 αποτελειώνει την εθνοκάθαρση των Ελλήνων. Η Ελλάδα, ευπειθής στη ΝΑΤΟϊκή πειθαρχία, δεν απαντά με εθνοσωτήρια αντίμετρα, ούτε το '55 ούτε το '64. Σήμερα από τις 300.000 ομογενών σε Πόλη, Σμύρνη, Ίμβρο και Τένεδο απομένουν στην Πόλη περί τις 2.500. Ενώ στη Θράκη έχει εγκαθιδρυθεί καθεστώς συγκυριαρχίας, βουλευτές στην ελληνική Βουλή δηλώνονται «Τούρκοι» και από τον ΟΗΕ και την Ευρωβουλή καλούμεθα να εγκαταλείψουμε την «απαρχαιωμένη» Συνθήκη της Λωζάννης.
 

 

Στην Κύπρο το 1974 έχουμε υποβρύχια να βουλιάξουμε τον αποβατικό στόλο, αλλά τα ανακαλούμε, υπείκοντες στις συμμαχικές υποδείξεις. Οι διατάξαντες την ανάκληση καλούνται αργότερα... στις δεξιώσεις της Προεδρίας από τον κ. Στεφανόπουλο! Ο φάκελος της προδοσίας στη Κύπρο μένει επτασφράγιστο μυστικό και η Κύπρος βαθμιαία εγκαταλείπεται στην τύχη της.

Ενώπιον τουρκικών πετρελαϊκών ερευνών στο Αιγαίο, η Ελλάδα συμφωνεί και δεσμεύεται να απόσχει από έρευνες και εκμετάλλευση πλουσίων πηγών στις ελληνικές θάλασσες, που θα έλυναν το ενεργειακό πρόβλημά της.

Η Τουρκία απαγορεύει στην Ελλάδα την άσκηση του νόμιμου δικαιώματος επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα δώδεκα μίλια, με οικονομική ζώνη διακοσίων, απειλώντας με πόλεμο. Και η Ελλάδα το εγκαταλείπει και αφήνει να εδραιωθεί διεθνώς η τουρκική θέση περί «κλειστής θάλασσας».

Η Τουρκία προβάλλει κατόπιν τις «γκρίζες ζώνες», διεκδικεί περί τα χίλια νησιά και βραχονησίδες -μέχρι τη Γαύδο- και κυκλοφορεί χάρτες με το μισό Αιγαίο και τα νησιά με χρώμα Τουρκίας. Και η Ελλάδα αναδέχεται την αισχύνη της παράδοσης του Οτσαλάν, αποκεφαλίζοντας μια δύναμη αντιπερισπασμού στα νώτα της Τουρκίας.

Η Τουρκία πραγματοποιεί το ρεσάλτο στα Ύμια - όπου εγκαταλείπουμε τρεις νεκρούς αξιωματικούς και το δικαίωμα πρόσβασης στη νησίδα - σκοτώνει τον ηρωικό Ηλιάκη, βιάζει καθημερινά την ελληνική κυριαρχία, τρομο ρατεί τους νησιώτες με χαμηλές πτήσεις, στέλνει τα πολεμικά της μέχρι το Σούνιο. 

Περικυκλώνει την Ελλάδα με εχθρικές συμμαχίες, οργιάζει ανενόχλητη στη Θράκη και προωθεί μια στρατηγική αλλοίωσης και διάσπασης του ελλαδικού πληθυσμού με κατευθυνόμενη λαθρομετανάστευση. Και η Ελλάδα προωθεί τη… νομιμοποίηση των μεταναστών (στην πλειοψηφία τους μουσουλμάνων) και διασαλπίζει την προσήλωσή της στην «εθνική στρατηγική» της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Η Τουρκία αξιοποιεί στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια τις ψήφους των εκατομμυρίων μεταναστών της στις αντίστοιχες χώρες και έχει δημιουργήσει ισχυρότατο λόμπι, με εξαγορά πολιτικών, διπλωματών και διαμορφωτών γνώμης, στις ΗΠΑ. Αξιοποιεί και εκεί και σε παγκόσμια κλίμακα την εξάπλωση της ισλαμικής σέχτας του Γκιούλεν (ιδρύματα, σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, αγαθοεργίες), η οποία, με προσωπείο το μετριοπαθές Ισλάμ και τον «διάλογο των θρησκειών», βρίσκει απήχηση και στήριξη στις ΗΠΑ.

Η Ελλάδα (και το Πατριαρχείο) υπέταξε το άλλοτε ισχυρό λόμπι της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠA, το διαίρεσε σε κομματικές φατρίες και το ενέταξε στο αξιοθρήνητο ΣΑΕ και στην υπηρεσία της «εθνικής στρατηγικής».

Η Τουρκία στοχεύει την προπαγανδιστική της δεινότητα στο εξωτερικό, ενώ οι ελλαδικές κυβερνήσεις αφιερώνουν την ξύλινη ρητορεία τους στην παραπλάνηση των ψηφοφόρων - με μεγάλη επιτυχία, όπως αποκαλύπτει η υψηλή δημοτικότητα στις δημοσκοπήσεις κατά εκλογική περιφέρεια...

Στην Τουρκία ο υπουργός των Εξωτερικών έχει να αντλήσει ιδέες και από σοβαρά ε θ ν ι κ ά ιδρύματα μελέτης και ανάλυσης, όπως λ.χ. το SETA. Στην Ελλάδα ο υπουργός αντλεί εμπνεύσεις από το ΕΛΙΑΜΕΠ (!) και από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του - όπως είχε γράψει και ο ελληνοαμερικανός καθηγητής Σταύρου.

Και η κατάληξη

Η σύγκριση είναι καταλυτική. Με τέτοιες μεθόδους και πρακτικές η Τουρκία είναι στρατηγικός εταίρος και των ΗΠΑ και της Ρωσίας (σχετική συμφωνία υπέγραψε ο Γκιουλ προ εβδομάδων στη Μόσχα), μπορεί να καταγγέλλει βίαια το Ισραήλ, γοητεύοντας τους Άραβες, αλλά και να παραμένει «στρατηγικός σύμμαχός του» και μεσολαβητής του με τη Συρία. Να απειθαρχεί στην απομόνωση του Ιράν, με ανταλλαγή επισκέψεων και οικονομικές συμφωνίες, και όμως να θωπεύεται από την Κλίντον, που απείλησε να το «εξαφανίσει από προσώπου γης».

Με αυτήν τη στρατηγική, τη συγκρότηση και την πολιτική, η Τουρκία αναδείχθηκε σε διεθνώς σεβαστή περιφερειακή δύναμη, που διαπραγματεύεται και με τις ΗΠΑ τη συνεργασία της - σε πεδία κοινού συμφέροντος. Και προχωρεί ακάθεκτη στην κατάκτηση και των «πιο τρελών της ονείρων».

Και η Ελλάδα, χωρίς στρατηγική, συγκρότηση και σοβαρότητα, κατρακυλάει με γεωμετρική ταχύτητα σε άβυσσο στοιχειωμένη με εφιάλτες.

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ


Σε έναν διαγωνισμό που έγινε στην Ουάσινγκτον για τον καταλληλότερο χαρακτηρισμό του Ελληνικού λαού, πήραν μέρος περίπου ένα εκατομμύριο άτομα. Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα και βράβευσε τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον πλέον επιτυχημένο χαρακτηρισμό του Έλληνα στην μακρόχρονη ιστορία του και δυστυχώς δεν έπεσε έξω... Ας καταλάβουμε λοιπόν την μοναδικήν πορεία μας και ας κρατήσουμε τα θετικά μας και ας αποβάλλουμε τα λίγα αρνητικά μας στοιχεία.

«Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, γράφει ο δικαστής, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη, κατείχε πάντοτε τα πρωτεία. Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής. Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του, τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων, ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει. Δημιούργησε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το '21 για να το διακυβεύσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει. Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να τη θάψει. Κόπτεται τη μία στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνιέται να υπηρετήσει το ψέμα. Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο, ο Έλληνας. Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε. Κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε».

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Την ιστορία πάντα την γράφουν οι διάφοροι νικητές, αλλά πάντα κάτι ξεφεύγει και έτσι η αλήθεια βρίσκει τελικά τον δρόμο της.
Για την “συμμετοχή” της εκκλησίας στην επανάσταση του 21 πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσοχή, αν θέλουμε να υπηρετούμε την αλήθεια και τον Ορθολογισμό, για να λεγόμαστε γνήσια τέκνα των προγόνων μας. 

Εκτός του αφορισμού της επανάστασης από 20 πατριάρχες και επισκόπους, “παρεπιδημούντες” στην Κων/πολη, (τόσοι υπέγραψαν το αφοριστήριο και μάλιστα πάνω στην “αγία τράπεζα”, υπάρχουν και οι διώξεις από την επίσημη εκκλησία εκείνων των λίγων κληρικών που σαν άτομα και όχι σαν κληρικοί πήραν τα όπλα, πχ. Παπαφλέσσας (χωρίς μάλιστα καμιά αποκατάστασή τους), η προτροπή του πατριαρχείου προς τους κληρικούς να καταδίδουν τους επαναστάτες, η προτροπή του Κοσμά του Αιτωλού προς τους ραγιάδες να μαζέψουν όσα όπλα είχαν και να τα παραδώσουν στην οθωμανική εξουσία, η προδοσία των Σουλιωτών από μητροπολίτη. 

Πως βρέθηκε η τόση περιουσία που είχε η εκκλησία πριν, αλλά και αμέσως μετά την απελευθέρωση από τους τούρκους και την νέα μας υποδούλωση στους Δυτικούς, αν η δράση της ήταν εθνική; Βλάκες στελέχωναν την Οθωμανική εξουσία; 

Με έκπληξη διαβάζουμε στο βιβλίο του κληρικού Φιλόθεου Φάρου «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΩΣ ΣΩΤΗΡΙΑ» (2003 εκδόσεις Αρμός), τα εξής: Ο Κοσμάς ο Αιτωλός, τον οποίο αποφασίσαμε να αποκαλούμε εθναπόστολο, πιστός στη διδασκαλία του Χριστού, έλεγε: «Ένα πράγμα σας συμβουλεύω Χριστιανοί μου: Αν θέλετε να μαζώξετε όλοι σας τα άρματα, να τα δώσετε εις τους ζαπιτάδες και να τους ειπήτε: Δεν είναι εδικά μας. Εμάς ο Χριστός μας τον σταυρό μας εχάρισεν να έχωμεν και όχι άρματα» σελ. 58, καθώς και το «..ή τους μητροπολίτες Άρτης, Γρεβενών και Ιωαννίνων την εποχή του Αλή Πασά, για τους οποίους αναφέρεται στην Ελληνική Νομαρχία ότι ήταν «οι πρώτοι προδόται του τυράννου, καθώς όλοι το γνωρίζουσι… Ο Άρτης ηπάτησεν και επρόδωσεν τους ήρωας Σουλιώτας». «..Ότι όλους αυτούς τους έκαναν επισκόπους τα αφεντικά τους, χρησιμοποιώντας τα πιο βρώμικα και τα πιο σατανικά μέσα και όχι το Άγιο Πνεύμα, δεν πιστεύω κανείς να το αμφισβητήση.» σελ. 162. Δεν τα γνωρίζουμε όμως, γιατί απλώς το σχολείο δεν διδάσκει στο μάθημα της Ιστορίας, ότι απαξιώνει την εικόνα των κληρικών και της εκκλησίας, αλλά και ούτε τα τμήματα Ιστορίας των Ελληνικών Πανεπιστημίων δεν τα διδάσκουν, λόγω της μέχρι τώρα δεσπόζουσας θέσης της εκκλησίας που κατέχει στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας με την ταύτιση κράτους-εκκλησίας, (διότι έχει γωνία το ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΣ, διάλογος Σεραφείμ με τον Ανδρέα Παπανδέου , όταν ο Τρίτσης Υπ. Παιδείας του έθεςσε το θέμα του χωρισμού εκκλησίας και κράτους, έτσι και οι δύο Τρίτσης και Ππανδρέου δεν τόλμησαν).

Ο Π.Π. Γερμανός στα απομνημονεύματα του, λέξη δεν λέει για Λαύρα κλπ, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι ΄την 25η Μαρτίου ήταν σε ένα χωριό του Αιγίου,Αντίθετα λέει ότι πρέπει να συστήσουν μυστικό σύνδεσμο κληρικών για την αναστύλωση του κύρους της εκκλησίας που προκάλεσε η Φιλοοθωμανική στάση της εκκλησίας.

Επίσης η Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, βραβευμένη από Ακαδημία Αθηνών, τόμος ΙΒ΄σ.83 βεβαιώνει για το αντίθετο: “Η ιστορική αλήθεια απέχει πολύ από τον θρύλο. Ούτε στις 25 Μαρτίου αλλά και ούτε και στις 21 που έγινε η πρώτη πολεμική επιχείρηση βρισκόταν κανείς στην Αγία Λαύρα. …


Σ’ εκείνον όμως που κατ’ εξοχήν οφείλεται ο θρύλος της Αγίας Λαύρας είναι ο Γάλλος Ιστορικός Πουκεβίλ, προερχώταν απο τον ιερατικό κλάδο,  έγραψε το 1824 την Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως. Εκεί περιγράφει με φανταστικές τελείως λεπτομέρειες τη δοξολογία που έγινε στην Αγία Λαύρα, τον λόγο που εκφώνησε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, την ορκωμοσία των παλικαριών κλπ.. “». Υπάρχει και το βιβλίο του καλόγερου Παπουλάκου το 1827, δηλαδή μετά την επικράτηση της επανάστασης, που “αποδείκνυε” ότι η επανάσταση ήταν έργο του διαβόλου. Υπάρχει και σήμερα ανάλογη στάση κληρικών όπως του Βαρθολομαίου που στον ενθρονιστήριο λόγο του είπε ότι “το 21 κάποιοι ξεβράκωτοι χάλασαν της καλές σχέσεις των δυο λαών”. Υπάρχει πριν μερικά χρόνια σε “συνέδριο” θεολόγων δήλωση “καθηγητή θεολογικής σχολής του ΑΠΘ”, ότι “η άλωση της πόλης δεν άρχισε το 1453, αλλά το 1821″ ! Ο μύθος του κρυφού σχολείου (ο Αλή Πασάς τα παιδιά του τα στέλνει σε ελληνικό σχολείο (…κρυφό, στον Πόντο το φροντιστήριο της Τραπεζούντας (πανεπιστήμιο της εποχής) υπάρχει από το 1650, μήπως ήταν κρυφά και ανώτερα επαιδευτήρια των Κυδωνιών,της Σμύρνης, του Βυθζαντίου-Κωνσταντινουπόλεως και τόσων άλλων;, (…κρυφό, αλλά και η γλώσσα της διπλωματίας των Οθωμανών που ήταν η ελληνική με διπλωμάτες τους Φαναριώτες,δεν διαψεύδουν τα περί κρυφού σχολιού...
Και όλα αυτά μαζί βέβαια με πολλά άλλα γιατί σύμφωνα και με την «διαπίστωση» του “Χρυσόστομου”: «Όσο πιο βάρβαρο ένα έθνος φαίνεται και της Ελληνικής απέχει παιδείας, τόσο λαμπρότερα φαίνονται τα ημέτερα» Ι. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ΕΙΣ ΙΩΑΝΝΗΝ 59.31.33
               
“ενδέχεται και άλλως εχειν”   ΚΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ...

 ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ  - ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ  - ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΕΠΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ,  
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΑΣ

                          ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ